2007. márciusában 3 hét alatt 3000 kilométert megtéve jártuk be Kubát autóval.

Varaderoba érkezett repülőgépünk, ahonnan azonnal Havannába taxiztunk. Néhány nap városnézés után a fővárosból 15 órás éjszakai buszozással jutottunk el Santiago de Cubába. Itt vettük át a Cubacar társaságtól a korábban lefoglalt autót és vettük az irányt még keletebbre, Baracoába.

A spanyolok alapította első településből helyiek tanácsára nem Moa, hanem Guantanamo felé kerülve vettük az irányt Banes és Guardalavaca felé. A tengerpart után újra a sziget belsejébe, Holguínba, majd Camagüeybe tartottunk. A parkok városa, Holguín nagyon megtetszett nekünk, a tervezettnél tovább is maradtunk, Camagüey viszont annyira nem ragadott magával.

Következő állomásunk Sancti Spiritus érintésével Trinidad volt. A világörökség részét képező város után Cienfuegost és környékét fedeztük fel. Harmadik kubai hetünket a Disznó-öbölben (Playa Girón) kezdtük és egy vezetéssel töltött hosszú nap után Soroában és Vinalesben folytattuk.

Kubai kalandozásunk végén még megnéztük a legismertebb kubai turistaparadicsomot, Varaderot, Havannában visszaadtuk a kicsit lestrapált autónkat, majd kipróbálva a kubai államvasutak szolgáltatásait Matanzasban felszálltuk a gépünkre Európa felé.

Az oldalon az út során készült legjobb képeinket tekintheted meg. Van vagy 300… jó nézegetést!

 

Emilia és Attila

Photos / Képek
Che Guevara
Propaganda